Bun-venit!

Aici poți comunica impresiile sau opiniile tale, poți pune întrebări la care noi să îți răspundem, poți cere informații privitor la comunitatea românilor romano-catolici din Roma.

Aceste mesaje ajung la preotul responsabil al sitului, și tot el va da un răspuns, dacă este necesar. Vă răspundem personal, pe adresa Dumneavoastră de email, în cazul întrebărilor.

 

Numele:

Localitate:

Emailul Dvs :

Mesajul:

Dacă din motive subiective nu funcționează formularul de mai sus, puteti să ne contactați la adresa:

Preot responsabil sit

 

Mulțumim încă de pe acum pentru eventualele sugestii utile sitului nostru.

Ep. Petru Gherghel, Iasi, 6 decembrie 2005


Gând de binecuvântare și urări pentru sfintele sărbători ale Crăciunului și Noului An!

Am luat act cu bucurie de noua pagină de internet a comunității catolicilor români din orașul etern. Sunt bucuros să fiu printre primii care transmit un salut preoților și credincioșilor ce vor fi mereu prezenți pe acest site. Ideea deschiderii unei astfel de pagini este cât se poate de fericită și, în același timp, de un real folos pentru toți cei ce se afla în comuniune peste granițele fizice ale țărilor. Internetul îi poate aduce pe toți la un dialog rodnic și binecuvântat.

Mă bucur să transmit Pr. Isidor Iacovici si Pr. Iulian Fărăoanu gândul meu și al celor din episcopie și felicitări pentru tot ceea ce au făcut și doresc să facă și prin această pagină de internet, precum și prin întreaga lor muncă pastorală. Aș dori ca acest salut al meu să ajungă la toți cei din Roma și din toate orașele Italiei, prin care implor binecuvântare de la Dumnezeu, de la Pruncul divin și de la Preacurata Fecioară Maria, mama noastră a tuturor.

Mă folosesc de aceeași pagină pentru a dori Mons. Anton Lucaci, responsabilul și coordonatorul activității pastorale pentru toți credincioșii români din Italia, și prin sfinția sa tuturor confraților preoți, binecuvântate împliniri în misiunea încredințată și multe bucurii pentru Crăciun și Anul Nou.

Tuturor Sărbători fericite! La mulți ani!

 

Pr. Cristian Vacaru, Ierusalim, 6 decembrie 2005


Felicitări!
Mă bucur că acest sit reusește să vadă lumina internetului. Continuați să ne uimiți mereu.
Mult succes!


 

pr. Alois Moraru, Roman, 6 decembrie 2005


Salutări din orașul ROMAn, care pare înfrățit cu capitala Italiei pentru ca 80% din litere sunt comune. Felicitări pentru site, o inițiativă laudabilă și probabil utilă celor care sunt în zonă. Mult succes în arta ciberneticii!


 

Zapalii Iulian Eusebio, Iași


Dumnezeu să fie cu noi!

Sunt profesor de religie în Iași și mă bucur să aud că este și un sit al românilor din Italia-Roma.
Vă doresc multă înțelepciune în tot ceea ce faceți, răbdare și disponibilitate cu oamenii și mulți vizitatori în sit.
Dumnezeu să vă ocrotească !


 

Massimo Serretti, Roma, 9 decembrie 2005


Complimenti per il nuovo sito! E buon Avvento!


fam. Lucaci Petru, Iași, 24 decembrie 2005


Un Crăciun fericit și binecuvântat, iar Pruncul Isus să vă aducă în suflet pacea și liniștea grotei din Bethleem!!! Sărbători Fericite!!!

 

(...back)

fam. Giurgilă, Iași, 12 ianuarie 2006


La mulți ani! pentru anul 2006 și felicitări pentru activitățile pe care le desfășurați în comunitatea dvs.


 

Popescu Violeta, Milano, 25 ianuarie 2006


Bună ziua!
Dacă este posibil ne-am bucura să inserați și link-ul site-ului nostru www.romanii.it, varianta română și italiană ce aparține Asociației de Români din Milano.
Doamne ajuta si toate cele bune!


 

Claudiu Mihăieș, Arezzo, 9 februarie 2006


Inceputul e foarte promițător, m-am bucurat mult când am descoperit acest sit; continuați pentru că românilor le va face plăcere.
Succes!


Luca, Roma, 7 iunie 2006


Cari romeni, io mi chiamo Luca e ho 27 anni.. Io sono religioso cattolico.. Ho guardato il sito della Romania e ho sempre rispettato la religione.. Importante pregare e Dio ti protegge ai figli che t'amano e stanno sempre con il cuore che non ti abbandonerà mai.. Dobbiamo unire alla forza del Signore e sentire il cammino verso di Dio e ti va vedere dove ti porta.. Dio è un grande maestro spirituale che porta verso lo spirito santo...

Ciao Luca!  

 

Pr. Ioan Gherguț, Terni, septembrie 2006


Felicitări pentru frumoasa și rodnica activitate pe care o desfășurați în mijlocul numeroșilor români aflați la Roma. Aș fi foarte bucuros dacă inițiativele culturale, religioase, etc. nu le-ați povesti doar, ci și le-ați anunța dinainte. Mi-ar face foarte mare plăcere la unele dintre ele să fiu prezent și eu eventual cu alți credincioși de aici din Terni (oraș situat la 100 km de Roma). Eu activez într-o parohie de aici din dieceză și vin în contact cu numeroși români aflați în zonă. Am celebrat și Sf. Liturghie în românește, dar nu am reușit să obținem o prezentă mai mare de 45 de credincioși. Cred că unora dintre aceștia le-ar face plăcere să participe la unele întâlniri organizate de românii din Roma (concert de crăciun, concerte, întâlniri cu ...? ).

Salutări și binecuvântare în activitate!

Pr. Ioan Gherguț

 

Pr. Paul Budău, Lleida (Spania), 4 octombrie 2006,


Felicitări pentru sit-ul realizat. Astăzi l-am accesat pentru prima dată și am ținut să adresez această urare. Succes pe mai departe...

 

Pr. Dumitrescu Victor-Emilian, București, 28 noiembrie 2006


Monsegnore Anton Lucaci,

Vă mulțumim pentru frumosul articol istoric care este cuprins în prezentarea Comunității Catolice din Roma, iar eu personal pentru faptul că ați amintit de contribuția seminariștilor și preoților franciscani la formarea și păstorirea acestei comunități în primii ani a înființării ei. Eu, în acei ani, am pus mult suflet pentru asta și, deși a trecut timpul, înca mi-a rămas o bucată de inima în această comunitate. Doresc comunității și preoților chemați să-i slujească pe frații noștri emigranți mult har și multe roade.

Pr. Victor-Emilian Dumitrescu

 

Pr. Emil Moraru, București, 28 noiembrie 2006

Felicitări pentru munca pe care o desfășurați și pentru sit.

Doamne ajută!

 

Doinița Romanciuc Neculau de Calvo,
San Josè, Costa Rica, 4 decembrie 2006

Vă fericităm pentru Situl Dv. e tare întemeiat și folositor pentru sufletele noastre. Suntem de 30 ani în Costa Rica. Avem două fete inginere în informatică. Soțul meu a fost profesor universitar acum este pensionat. În prezent avem un atelier de articole religiose din pewter-aliaj de cositor.

Multă sănătate și Domnul să vă protejeze.

Familia Calvo Romaciuc.

 

Bejan Tereza, Iași, 7 decembrie 2006

M-a uimit în mod foarte plăcut să văd că există un asemenea sit!
Mă bucur că am avut ocazia să văd și preoți foști parohi sau vicari din parohia din care fac parte!
Un Advent binecuvântat!

 

Adrian Petruț, Tg. Frumos (Iași), 8 decembrie 2006

La mulți ani și bogați în evenimente creștine pentru sit! Reușite în păstrarea credinței în inima emigranților romani!

Sărbători fericite! La mulți și binecuvântați ani! 

 

Neculăeș Ana-Maria, Iași, 23 decembrie 2006

Vă doresc un Crăciun fericit! Un an nou plin de realizari! Să rămâneți mereu aproape de cei care au nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Sărbători fericite!

 

Lucaci Petru, Iași, 26 decembrie 2006

Sărbători fericite, cu bucurie în suflet, cu pace și liniște în inimi, copleșiți de surâsul divin al Pruncușorului!!!

La Mulți Ani!!!

 

Bejan Tereza, Iași, 31 decembrie 2006

Un an nou binecuvântat, în care Domnul să fie în mijlocul vostru pentru a vă îndruma pe calea cea dreaptă! Multă fericire și sănătate!

Salut în mod special pe părintele Iulian Faraoanu și pe părintele Isidor Iacovici!!

 

Adrian Petruț, Tg. Frumos - Iași, 6 aprilie 2007

Sacramentul carității să însuflețească și pe mai departe activitatea pastorală!

Sărbători fericite!

Cristos a Înviat !

 

don Erineudo Ferreira, Brasile,1 giugno 2007

Dal Brasile, a nomi di tutti i bravi ragazzi romeni della Diocesi di Iasi che abbiamo conosciuto e vissuto assieme, salutiaamo a tutti i romeni che vivono a Roma. Il vostro lavoro sia proficuo sempre.

Cristo sia la vostra forza, auguri.

don Erineudo.

 

Oprea Adriana Rodica, Roma - 10 iunie 2007

Am descoperit astăzi cu mare fericire acest minunat sito, iar pentru mine este ca o mană cerească... În sfârșit știu unde pot să găsesc o biserică românească, unde mă pot ruga în dulcele meu grai... Sunt nerăbdatoare să mă întâlnesc acolo cu românii mei dragi. Sunt în Italia de aproape doi ani. Muncesc, fac și voluntariat la Spitalul Nuova Regina Margherita, dar nu sunt pe deplin satisfăcută pentru că nu am știut până acum, cum aș putea face parte activă pentru comunitatea noastră românească. Aș dori să fiu informată de toate activitățile ce se desfășoară la Roma la care să iau parte și eu.

Vă mulțumesc încă odată din suflet că existați!!!

(...back)

 

Neculăieș Lenuța, Iași, 8 iulie 2007

Buna ziua!

Salutări de aici de la Iași, unde astăzi este ceva mai răcoare decât de obicei. Mă bucur că sunteți bine și că a-ți făcut o sărbătoare așa de frumoasă de ziua popoarelor. Vă doresc multă sănătate și putere de la Bunul Dumnezeu pentru toate. Mă mai uit și eu pe site atunci când îmi este dor de Roma și mă pun la curent cu ce se mai întamplă. O vară răcoroasă și plină de realizari.

Lenuș

 

Bejan Eugen, 10 iulie 2010

Mă bucur că este o asemenea comunitate de români catolici în ROMA, astfel pot merge la Biserică în fiecare duminică și în zilele de sărbătoare. Lăudat să fie Isus și Maria.

 

 

Această pagină va cuprinde aprecierile, sugestiile și întrebările dumneavoastră trimise pe adresa sitului.